Komravolgy.hu | Versenyek
Bejelentkezés
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció >>
Naptár
Közösség
Versenyek - VIII.Pünkösdi kupa
  • Kiírás
  • Nevezési lista
  • VégeredményA NÓGRÁDI VÍZÜGYI HORGÁSZEGYESÜLET

 

meghirdeti a

 

VIII.  PÜNKÖSDI KUPA

 

NYÍLT NEVEZÉSES

 

  CsapatVERSENY-t

 

A verseny helyszíne:            KOMRAVÖLGYI-VÍZTÁROZÓ ( Mihálygerge )

 

 

A verseny ideje:   2014.JÚNIUS 06.12 00tól   JÚNIUS 091000–ig

 

Résztvevők:                 maximum30csapat,( vízállástól függően )csapatonként2fő

                                               6 szektorra osztva

           

 

Nevezési díj:               Csapatonként                 30.000,-Ft

 

Nevezni lehet:             Alkotmány úti horgászboltban ( Bódi Lajos ) személyesen, valamint a

                                   hasznosi halőrházban Holló Jánosnál (tel:30/402-0753)

a nevezési díj egyidejű befizetése mellett

információ telefonon:  32/789-681

 

 

Értékelés:        Fogott összsúly alapján (azonos súlynál a több fogott darab nyer)

 

 

Díjazás:          Szektor I.helyezett csapatok ( 2-2 fő )

                   Legnagyobb kifogott ponty (1 fő )

                   Legnagyobb kifogott amur (1 fő )

 

 

 

    Nyílt nevezés:      2014. ÁPRILIS 01-től telítődésig,                                    legfeljebb május 31-ig        

 

 

A résztvevők a nevezéssel egyidejűleg (ellenkező nyilatkozat hiányában) hozzájárulnak, hogy róluk és az általuk kifogott halakról a rendezők fénykép-, és/vagy videofelvételeket készítsenek és azokat promóciós célokra felhasználják.

 

 

A VERSENY NEVEZÉSI RENDJE, HELYSZÍNE, SORSOLÁS:

 

·         Minden csapat 2 főből áll, korra és nemre való tekintet nélkül.

·         A nevezés csak a nevezési díj, jelentkezéssel egyidejű befizetése esetén érvényes

·         A verseny helyszíne a Nógrádi Vízügyi HE. Kezelésében lévő „Komravölgyi Víztározó

·         A tározón belüli horgászhelyek kialakítása a nevezés lezárásáig összegyűjtött információk alapján a verseny szervezőinek hatásköre. A horgászhelyek szakaszainak kijelölése (mely az időjárási viszonyoktól függően megváltozhat) a nyílt nevezési határidő lezárásáig megtörténik. A verseny tervezett szakasza a műút felőli oldal a befolyótól a gátig, szükség esetén a pilinyi spicc, és a pilinyi öböl egy szakasza.

·         A nem versenyző horgászok június 06-én 1200 órától június 09-án 1000 óráig csak a tározó túlsó oldalán, a gáttól a „gergi öböl”-ig horgászhatnak.

·         A csapatok a nevezés sorrendjében egy-egy számot húznak, mely a továbbiakban a szektor sorszáma lesz.

·         A szektoron belüli hely újabb húzott sorszám alapján dől el.

·         A korai kezdési időpontra tekintettel elegendő a csapat egyik tagjának jelenléte a sorsoláson.
 

A PÜNKÖSDI KUPA VERSENYSZABÁLYAI:

 

·         A verseny kezdetét és a befejezést is kettő dudaszó jelzi.

·         A verseny ideje alatt csapatonként 4 horgászbot egyidejű használata engedélyezett, botonként 1-1 egyágú horoggal. Horgászni fenekező, úszós, vagy feeder módszerrel lehet. A horgászhelyen bármennyi horgászkészség előkészítve, felcsalizva tárolható, de nem közvetlenül a vízparton.

·         A verseny ideje alatt külső segítség igénybevétele TILOS! Horgászatra csak a felkészülési idő alatt a horgászhelyre bevitt felszerelés és csali használható. Ennek kiegészítése, vagy pótlása a verseny ideje alatt nem megengedett.

·         Etetés a verseny ideje alatt végig engedélyezett. A verseny ideje alatt bármilyen etetőanyag (csonti, giliszta, szemes takarmány, etető keverék, bojli, stb.) használható az ésszerűség és a környezetvédelmi normák figyelembe vételével. Az etetőanyag vízbe juttatása történhet bedobással (kézzel, etető rakétával, dobócsővel) , belövéssel (csúzli, parittya), csónak és etetőhajó használata - így a behordás is - TILOS!

·         Minden csapatnak rendelkeznie kell 2 db -legalább 2m hosszú-keretes haltartóval(pontyzsákokkal),
2 db merítő szákkal, 2 db pontymatraccal,
vagy vastag műanyag fóliával és fertőtlenítő szerrel a kifogott halak védelme érdekében. A verseny időtartama alatt ezeket  szakszerűen használni kötelesek!

·         A versenybe minden kifogott, és a mérlegelésig élve tartott ponty és amur mérettől függetlenül beleszámít, más egyéb hal nem. Egyéb hal megtartása azonnali kizárással jár!

·          A kifogott halakkal a lehető legkíméletesebb módon kell bánni. A mélyen akadt, vagy nehezen kiszabadítható horgot a halak kímélése érdekében erőszakkal kiszabadítani TILOS! Ilyen esetben a horogelőkét a lehető legrövidebbre el kell vágni! A megmerített halakat a  pontymatracra (fóliára) kell fektetni, majd a horogszabadítást és fertőtlenítést követően azonnal a haltartóba kell helyezni.
 


A kifogott, bármilyen hallal történő durva bánásmód a csapat azonnali kizárását vonja maga után!
 

 

·         A végeredménybe minden, a verseny lezárását jelző dudaszó megszólalásáiga haltartóba helyezett ponty, vagy amur beleszámít. A lezárást jelző dudaszó elhangzását követően a megakasztott, vagy éppen kimerített halat azonnal vissza kell engedni a vízbe, az mérlegelésre nem kerülhet.

·         Mérlegelés a fogások függvényében, de minden nap legalább reggel, napközben 1 alkalommal és este lesz. A mérlegelést követően – a félreértések elkerülése végett – valamennyi kifogott halat azonnal vissza kell engedni a vízbe. Az elpusztult, vagy úszásra képtelen hal(ak) súlya a mérlegelés eredményéből dupla súllyal kerül levonásra.

·         A mérlegelés eredményét a szomszédos csapat egyik tagja hitelesítheti!

·         Horgászni csak a kijelölt szektoron belül lehet. A szomszédos szektorokban horgászók zavarása           ( keresztbe dobálás, hangoskodás, kulturálatlan viselkedés, stb ) TILOS! Amennyiben a megakasztott hal a fárasztás során a szomszédos szektorba átúszik, a fárasztás tovább folytatható, deszákolni csak saját szektoron belül szabad.

·         Sátor felállítása a verseny idejére, a kisorsolt horgászhely határain belül, a parttól minimum 5 méter távolságban engedélyezett. Ugyancsak engedélyezett a verseny időtartamára egyéb naptól, esőtől védő szerkezet ( sörsátor, napernyő, ponyvasátor) felállítása is.

·         Étkezéshez zárt grillező, gázfőző használata engedélyezett, azonban
 

SZABADTŰZ RAKÁSA TILOS!
 

·         A nevezési díj minden csapat számára magában foglal a szombati és vasárnapi versenynapra fejenként 1-1 adag hideg-élelmiszercsomagot, 1-1 adag meleg ételt, a verseny végére pedig minden induló részére egy-egy adag főtt debrecenit, vagy főtt kolbászt. Az élelem kiosztásának időpontját dudaszó jelzi. A verseny ideje alatt látogató fogadása – a versenyszabályok betartása mellett – megengedett.

·         Azért, hogy a legkevesebb szemét keletkezzen, mindenkin hozzon magával egy-egy ételhordó szettet, amiben az ételadagját megkaphatja!

·         A kijelölt horgászhelyet a verseny ideje alatt csak a természetes szükségletek végzésének időtartamára, ill. élelem kiosztásának idejére lehet elhagyni, de a csapat egy tagjának mindig a számukra kisorsolt horgászhelyen kell maradnia.

·         A verseny teljes időtartama alatt versenyiroda működik a Juhász-házban. Ide érkeznek be a fogási eredmények, esetleges panaszok, kifogások, egyéb bejelentések. Ugyancsak itt lehet rendkívüli esetben segítséget kérni ( orvosi ellátást igénylő sérülés, nagy méretű /10 kg feletti/, vagy nagyobb mennyiségű /30 kg feletti/ fogás, stb.)           

·         Bármilyen jellegű személyi sérülést a csapattárs haladéktalanul jelezni köteles a döntnök felé

·          A horgászhelyen szemetelni, szemetet otthagyni TILOS!

·         A verseny ideje alatt keletkezett szemetet mindenki köteles magával vinni!

·         A versenyen résztvevők a verseny ideje alatt 3 kiépített WC-t használhatnak (a Juhász-háznál, a cseresnél, ill. a „Pilinyi-spiccen”). Megkérünk minden résztvevőt, hogy a környező erdőt ilyen célra ne használják.

·         A horgászhelyeket az éjszakai horgászat időtartamára jól látható módon, fehér fényű lámpával meg kell világítani. Aggregátor használata -a parttól megfelelő távolságban- engedélyezett.

·         Felhívjuk minden versenyző és látogató figyelmét a kulturált viselkedés íratlan szabályainak betartására. Az ezeket megszegő csapat a további versenyzésből kizárható!

·         A verseny időtartama alatt az aktuális eredmények a Juhász-ház falán megtekinthetőek, ill. a technikai lehetőségek függvényében az egyesület honlapján rendszeresen frissítésre kerülnek.

·         A horgászhelyet bármelyik csapattagnak elhagyni ( a természetes szükségletek végzése és az ételosztás kivételével) csak a döntnök tudtával és beleegyezésével lehetséges, kivéve a közvetlenül szomszédos csapatokkal történő kapcsolattartást.

 

 

 


A versenyszabályokat megsértő horgászt, és csapatát a verseny döntnöke a további

versenyzésből kizárja!

 

 

 

 

 

 

 

A verseny lebonyolítása:

 

 

-Gyülekező, regisztráció                  június 06.      0800-ig

-Sorszámhúzás, eligazítás (köszöntő ital)                        0800-tól 0830-ig
- Horgászhely kiválasztása                                           0830-tól 0900-ig
 

-Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre    0900-tól

-Etetés kezdete  (egy dudaszó)                                    1100-tól

 

-Verseny kezdete  (kettő dudaszó)  június 06.     1200

-Verseny zárása    (kettő dudaszó)  június09.     1000

-Ezt követően ebéd, eredményhirdetés, díjátadás        ( kb.1200 óra körül)

 

 

 

Kérjük mindazon sporttársakat, akik a rendezvény színvonalának emeléséhez hozzá kívánnak járulni, felajánlásukat a HE Elnökénél tegyék meg. ( tel.: 32 / 789-681 )

 

 

 

A HE Vezetősége minden nevezőnek eredményes versenyzést kíván!

 

 

 

 

 

Salgótarján, 2014. január 20.

 

 

 

 

 

                                                                                   Sporttársi üdvözlettel:

 

 

                                                                                                                      NVHE vezetősége

 

2014. évi 


VIII. Pünkösdi Kupa nevezési lista

Sorszám Csapat neve Csapattagok neve
1

JESO TEAM

Pünkösdi Sándor
Megyeri Zoltán
2

LUXUS BUSZ SLUSZKULCS

Smirer Péter Balázs
Fekete Zoltán
3

LAZA TEAM

Lavrincz Attila
Lavrincz Zoltán
4

CSENGŐ FISHING

Sipeki Péter
Szabó Géza
5

KOCA-HORGÁSZOK

Horváth Norbert
Pál József
6 HAPPY CARP BROTHERS Szalai Soma
Szalai Márk
7

TNT CARP TEAM

Kiss Tamás
Tunyogi Nándor
8 LAPUJTŐI ÁSZOK Benedek Roland
Pintér Tamás
9 NOR-TEAM Horváth Attila
Balázs Gábor
10 CSAK A CSUKA Földi Péter
Cseh Márton
11 D-H CARP TEAM

Kiss Dezső
Szilveszter Krisztián

12 HAL-ÁSZOK Novák Csaba
Winkler Bence
13 KEZDŐ TEAM Szecskó Roland
Faragona László
14
GYÓGYSZERFUTÁR
Telek Bálint
Berki Csaba
15
N SÓGOROK TEAM
Dr. Bocsó Gábor
Somoskői József
16 ANYASZOMORÍTÓK Kis Péter
Kaposvári Bence
17 DÁLI-ZÖLD KFT. Hegedűs Roland
Vandornyik Béla
18 CARP-EDIEM TEAM Holecz Edvárd
Holecz Krisztián
19 HP TEAM Várszegi Péter
Kaposvári Attila
20 SZEDETT-VEDETT CSAPAT Szabóné Zsélyi Ágnes
Nagy Róbert
21 TENGERI FARKASOK Szeles Zsolt
Szilágyi Szabolcs
22 RAPSIC TEAM Mucsina László
Koós Tamás
23 PAPÍRKUTYÁK Karnis Roland
Mede Attila
24 HALRABLÓ TEAM Baranyi Ernő
Krasznai Zsolt

 

Szólj Hozzá a Fórumban!

2014. évi
VIII. Pünkösdi kupa eredményei
Helyezés Csapatneve Csapattagok
neve
Fogás
(kg)
Darab
Ponty/Amur
Átlagsúly
kg

A. szektor
1. HAPPY CARP BROTHERS Szalai Soma
Pál József
61,22 27/1 2,19
2. DÁLI-ZÖLD KFT. Hegedűs Roland
Vandornyik Béla
52,7 18/1 2,77
3. GYÓGYSZERFUTÁR Telek Bálint
Berki Csaba
45,96 18/0 2,25
4. TNT CARP TEAM Kiss Tamás
Tunyogi Nándor
27,8 5/0 5,56
5. LUXUS BUSZ SLUSZKULCS Smirer Péter Balázs
Fekete Zoltán
19,22 6/0 3,20
6. LAPUJTŐI ÁSZOK Benedek Roland
Pintér Tamás
17,10 8/0 2,14
Az A. szektor összfogása: 224 82/2 3,07

B. szektor
1. CSAK A CSUKA Földi Péter
Cseh Márton
60,26 27/1 2,15
2. RAPSIC TEAM Mucsina László
Koós Tamás
47,84 8/0 5,98
3. CARP-EDIEM TEAM Holecz Edvárd
Holecz Krisztián
20,56 10/0 2,06
4. CSENGŐ FISHING Sipeki Péter
Szabó Géza
13,98 2,00 2,33
5. ANYASZOMORÍTÓK Kis Péter
Kaposvári Bence
12,78 5/0 2,56
6. D-H CARP TEAM Kiss Dezső
Szilveszter Krisztián
5,38 2/0 2,69
Az B. szektor összfogása: 160,8 59/1 2,91

C. szektor
1.  SÓGOROK TEAM Dr. Bocsó Gábor
Somoskői József
45,58 13/0 3,51
2. HALRABLÓ TEAM Krasznai Zsolt
Baranyi Ernő
19,16 12/0 1,60
3. SZEDETT-VEDETT CSAPAT Szabóné Zsélyi Ágnes
Nagy Róbert
16,32 10/0 1,63
4. TENGERI FARKASOK Szeles Zsolt
Szilágyi Szabolcs
16,04 2/0 8,02
5. PAPÍRKUTYÁK Karnis Roland
Mede Attila
11,12 4/0 2,78
6. KEZDŐ TEAM Szecskó Roland
Faragona László
0 0/0 0
Az C. szektor összfogása: 108,22 41/3 2,92

D. szektor
1.  HAL-ÁSZOK Novák Csaba
Winkler Bence
27,0 12/1 2,08
2. KOCA-HORGÁSZOK Horváth Norbert
Pál József
20,0 10/0 2,00
3. JESO TEAM Pünkösdi Sándor
Megyeri Zoltán
18,44 5/1 3,07
4. NOR-TEAM Horváth Attila
Balázs Gábor
16,4 3/0 5,47
5. LAZA TEAM Lavrincz Attila
Lavrincz Zoltán
6,26 1/1 3,13
6. HP TEAM Várszegi Péter
Kaposvári Attila
5,14 2/0 2,57
A D. szektor összfogása: 93,24 33/3 3,05

Legnagyobb ponty: Koós Tamás 14,12 kg
Legnagyobb amur: Hegedűs Roland 5,64 kg
Az verseny összfogása: 586,26 215/6 2,65
Oszd meg a tartalmat Facebook iwiw twitter google