Komravolgy.hu | Versenyek
Bejelentkezés
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció >>
Naptár
Közösség
Versenyek - IX.Pünkösdi kupa
  • Kiírás
  • Nevezési lista
  • VégeredményA NÓGRÁDI VÍZÜGYI HORGÁSZEGYESÜLET

 

meghirdeti a

 

IX.  PÜNKÖSDI KUPA

 

NYÍLT NEVEZÉSES

 

 PONTY- ÉS AMURFOGÓ CsapatVERSENY-t

 

A verseny helyszíne:            KOMRAVÖLGYI-VÍZTÁROZÓ ( Mihálygerge )

 

 

A verseny ideje:   2015 MÁJUS22.12 00tól   MÁJUS 251000–ig

 

Résztvevők:                 maximum30csapat,( vízállástól függően )csapatonként2

                                               6 szektorra osztva

           

 

Nevezési díj:               Csapatonként                 30.000,-Ft

 

Nevezni lehet:             Alkotmány úti horgászboltban ( Bódi Lajos ) személyesen, valamint a

                                   hasznosi halőrházban Holló Jánosnál (tel:30/402-0753)

a nevezési díj egyidejű befizetése mellett

információ telefonon:  32/789-681

 

 

Értékelés:        Fogott összsúly alapján (azonos súlynál a több fogott darab nyer)

 

 

Díjazás:          Szektor I.helyezett csapatok ( 2-2 fő )

                   Legnagyobb kifogott ponty (1 fő )

                   Legnagyobb kifogott amur (1 fő )

 

 

 

    Nyílt nevezés:      2015. Március 04-től telítődésig,  legfeljebb május 16-ig        

 

 

 

 

 

A VERSENY NEVEZÉSI RENDJE, HELYSZÍNE, SORSOLÁS:

 

·         Minden csapat 2 főből áll, korra és nemre való tekintet nélkül.

·         A nevezés csak a nevezési díj, jelentkezéssel egyidejű befizetése esetén érvényes

·         A verseny helyszíne a Nógrádi Vízügyi HE. Kezelésében lévő „Komravölgyi Víztározó

·         A tározón belüli horgászhelyek kialakítása a nevezés lezárásáig összegyűjtött információk alapján a verseny szervezőinek hatásköre. A horgászhelyek szakaszainak kijelölése (mely az időjárási viszonyoktól függően megváltozhat) a nyílt nevezési határidő lezárásáig megtörténik. A verseny tervezett szakasza a műút felőli oldal a befolyótól a gátig, szükség esetén a gergi oldal gáti szakasza az első öbölig.

·         A nem versenyző horgászok május 22-én 1000 órától május 25-án 1200 óráig csak a tározó túlsó oldalán, az első öböltől a „gergi öböl”-ig horgászhatnak.

·         A csapatok a nevezés sorrendjében egy-egy számot húznak, mely a továbbiakban a szektor sorszáma lesz.

·         A szektoron belüli hely újabb húzott sorszám alapján dől el.

·         A korai kezdési időpontra tekintettel elegendő a csapat egyik tagjának jelenléte a sorsoláson.
 

A PÜNKÖSDI KUPA VERSENYSZABÁLYAI:

 

·         A verseny kezdetét és a befejezést is kettő dudaszó jelzi.

·         A verseny ideje alatt csapatonként 4 horgászbot egyidejű használata engedélyezett, botonként 1-1 egyágú horoggal. Horgászni fenekező, úszós, vagy feeder módszerrel lehet. A horgászhelyen bármennyi horgászkészség előkészítve, felcsalizva tárolható, de nem közvetlenül a vízparton.

·         A verseny ideje alatt külső segítség igénybevétele TILOS! Horgászatra csak a felkészülési idő alatt a horgászhelyre bevitt felszerelés és csali használható. Ennek kiegészítése, vagy pótlása a verseny ideje alatt nem megengedett.

·         Etetés a verseny ideje alatt végig engedélyezett. A verseny ideje alatt bármilyen etetőanyag (csonti, giliszta, szemes takarmány, etető keverék, bojli, stb.) használható az ésszerűség és a környezetvédelmi normák figyelembe vételével. Az etetőanyag vízbe juttatása történhet bedobással (kézzel, etető rakétával, dobócsővel) , belövéssel (csúzli, parittya), csónak és etetőhajó használata - így a behordás is - TILOS!

·         Minden csapatnak rendelkeznie kell 2 db -legalább 2m hosszú-keretes haltartóval(pontyzsákokkal),
2 db merítő szákkal, 2 db pontymatraccal,
vagy vastag műanyag fóliával és fertőtlenítő szerrel a kifogott halak védelme érdekében. A verseny időtartama alatt ezeket  szakszerűen használni kötelesek!

·         A versenybe minden kifogott, és a mérlegelésig élve tartott ponty és amur mérettől függetlenül beleszámít, más egyéb hal nem. Egyéb hal megtartása azonnali kizárással jár!

·          A kifogott halakkal a lehető legkíméletesebb módon kell bánni. A mélyen akadt, vagy nehezen kiszabadítható horgot a halak kímélése érdekében erőszakkal kiszabadítani TILOS! Ilyen esetben a horogelőkét a lehető legrövidebbre el kell vágni! A megmerített halakat a  pontymatracra (fóliára) kell fektetni, majd a horogszabadítást és fertőtlenítést követően azonnal a haltartóba kell helyezni.
 


A kifogott, bármilyen hallal történő durva bánásmód a csapat azonnali kizárását vonja maga után!
 

 

·         A végeredménybe minden, a verseny lezárását jelző dudaszó megszólalásáiga haltartóba helyezett ponty, vagy amur beleszámít. A lezárást jelző dudaszó elhangzását követően a megakasztott, vagy éppen kimerített halat azonnal vissza kell engedni a vízbe, az mérlegelésre nem kerülhet.

·         Mérlegelés a fogások függvényében, de minden nap legalább reggel, napközben 1 alkalommal és este lesz. A mérlegelést követően – a félreértések elkerülése végett – valamennyi kifogott halat azonnal vissza kell engedni a vízbe. Az elpusztult, vagy úszásra képtelen hal(ak) súlya a mérlegelés eredményéből dupla súllyal kerül levonásra.

·         A mérlegelés eredményét a szomszédos csapat egyik tagja hitelesítheti!

·         Horgászni csak a kijelölt szektoron belül lehet.  Amennyiben a megakasztott hal a fárasztás során a szomszédos szektorba átúszik, a fárasztás tovább folytatható, deszákolni csak saját szektoron belül szabad.

·        A SZOMSZÉDOS SZEKTOROKBAN HORGÁSZÓK ZAVARÁSA ( KERESZTBE DOBÁLÁS, HANGOSKODÁS, KULTURÁLATLAN VISELKEDÉS, STB ) TILOS!

·         Sátor felállítása a verseny idejére, a kisorsolt horgászhely határain belül, a parttól minimum 5 méter távolságban engedélyezett. Ugyancsak engedélyezett a verseny időtartamára egyéb naptól, esőtől védő szerkezet ( sörsátor, napernyő, ponyvasátor) felállítása is.

·         Étkezéshez zárt grillező, gázfőző használata engedélyezett, azonban
 

SZABADTŰZ RAKÁSA TILOS!
 

·         A nevezési díj minden csapat számára magában foglal a szombati és vasárnapi versenynapra fejenként 1-1 adag hideg-élelmiszercsomagot, 1-1 adag meleg ételt, a verseny végére pedig minden induló részére egy-egy adag főtt debrecenit, vagy főtt kolbászt. Az élelem kiosztásának időpontját dudaszó jelzi. A verseny ideje alatt látogató fogadása – a versenyszabályok betartása mellett – megengedett.

·         Azért, hogy a legkevesebb szemét keletkezzen, mindenkin hozzon magával egy-egy ételhordó szettet, amiben az ételadagját megkaphatja!

·         A kijelölt horgászhelyet a verseny ideje alatt csak a természetes szükségletek végzésének időtartamára, ill. élelem kiosztásának idejére lehet elhagyni, de a csapat egy tagjának mindig a számukra kisorsolt horgászhelyen kell maradnia.

·         A verseny teljes időtartama alatt versenyiroda működik a Juhász-házban. Ide érkeznek be a fogási eredmények, esetleges panaszok, kifogások, egyéb bejelentések. Ugyancsak itt lehet rendkívüli esetben segítséget kérni ( orvosi ellátást igénylő sérülés, nagy méretű /10 kg feletti/, vagy nagyobb mennyiségű /30 kg feletti/ fogás, stb.)           

·         Bármilyen jellegű személyi sérülést a csapattárs haladéktalanul jelezni köteles a döntnök felé

·         A verseny ideje alatt a keletkezett szemetet az erre a célra átadott szemetes zsákba kell helyezni, majd azt a verseny végeztével a nagy szemétgyűjtő konténerbe kell bedobni. A horgászhelyen szemetelni, szemetet otthagyni TILOS!

·         A verseny ideje alatt keletkezett szemetet mindenki köteles magával vinni!

·         A versenyen résztvevők a verseny ideje alatt 3 kiépített WC-t használhatnak (a Juhász-háznál, a cseresnél, ill. a „Pilinyi-spiccen”). Megkérünk minden résztvevőt, hogy a környező erdőt ilyen célra ne használják.

·         A horgászhelyeket az éjszakai horgászat időtartamára jól látható módon, fehér fényű lámpával meg kell világítani. Aggregátor használata 08 – 20 óra között engedélyezett.

·         Felhívjuk minden versenyző és látogató figyelmét a kulturált viselkedés íratlan szabályainak betartására. Az ezeket megszegő csapat a további versenyzésből kizárható!

·         A verseny időtartama alatt az aktuális eredmények a Juhász-ház falán megtekinthetőek, ill. a technikai lehetőségek függvényében az egyesület honlapján rendszeresen frissítésre kerülnek.

·         A horgászhelyet bármelyik csapattagnak elhagyni ( a természetes szükségletek végzése és az ételosztás kivételével) csak a döntnök tudtával és beleegyezésével lehetséges, kivéve a közvetlenül szomszédos csapatokkal történő kapcsolattartást.

 

A verseny teljes időtartama alatt az országos horgászrend és helyi horgászrend rendelkezései érvényesek azzal a kiegészítéssel, hogy a kifogott halak a mérlegelésig – kíméletes bánásmód mellett – a haltartó eszközökben eltarthatóak


A versenyszabályokat megsértő horgászt, és csapatát a verseny döntnöke a további

versenyzésből kizárja!

 

 

 

 

 

 

 

A verseny lebonyolítása:

 

 

-Gyülekező, regisztráció                  május 22.      0800-ig

-Sorszámhúzás, eligazítás                                           0800-tól 0830-ig
- Horgászhely kiválasztása                                           0830-tól 0900-ig
 

-Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre    0900-tól

-Etetés kezdete  (egy dudaszó)                                    1100-tól

 

-Verseny kezdete  (kettő dudaszó)  május 22.      1200

-Verseny zárása    (kettő dudaszó)  május 25.      1000

-Ezt követően ebéd, eredményhirdetés, díjátadás        ( kb.1200 óra körül)

 

 

 

Kérjük mindazon sporttársakat, akik a rendezvény színvonalának emeléséhez hozzá kívánnak járulni, felajánlásukat a HE Elnökénél tegyék meg. ( tel.: 32 / 789-681 )

 

 

 

A HE Vezetősége minden nevezőnek eredményes versenyzést kíván!

 

 

 

 

 

Salgótarján, 2015. február 03.

 

 

 

 

 

 Sporttársi üdvözlettel:

 

NVHE vezetősége

 

2015. évi 


IX. Pünkösdi Kupa nevezési lista

Sorszám Csapat neve Csapattagok neve
1

CSENGŐ FISHING TEAM

Sipeki Péter
Szabó Géza
2

DÁLI-ZÖLD KFT

Hegedűs Roland
Vandornyik Béla
3

STRAPEH

Deák Norbert
Dorcsák Péter
4

HOBBY CARP TEAM

Csepelyi István
Mucsi Renáta
5

GYÓGYSZERFUTÁR

Telek Bálint
Berki Csaba
6 JESO TEAM Megyeri Zoltán
Nagy Róbert
7

KOCA HORGÁSZ

Pál József
Horváth Norbert
8 PALÓCOK Tóth László
Stigler Krisztián
9 TNT CARPFOOD TEAM Kiss Tamás
Tunyogi Nándor
10 CSAK A CSUKA Földi Péter
Cseh Márton
11 HAPPY CARP BROTHERS

Szalai Soma
Szalai Márk

12 KÉT-SZABÓ Dr. Szabó András
Szabó Zsolt
13 SZEDETT-VEDETT TÁRSASÁG Zsélyi Ágnes
Babják Pál
14 HAL-ÁSZOK Novák Csaba
Winkler Bence
15
GIPSY CARP
Radics Mátyás
Radics Mátyásné
16
TENGERI FARKASOK
Szeles Zsolt
Szilágyi Szabolcs
17 LAPUJTŐI ÁSZOK Benedek Roland
Pintér Tamás
18 RABSIC TEAM Mucsina László
Koós Tamás
19 KENGYEL TEAM SZARVAS TAMÁS
ALMÁSI GERGŐ
20 CSAK A PONTY TEAM Zsidai Dávid
Zsidai Zsolt
21 ÖREG HALÁSZOK Szilveszter Krisztián
Jeles László
22 LAZA-TEAM Lavrincz Zoltán
Lavrincz Attila
23 ???????? Tóth Tamás
????
24 FANATIC FISHING TEAM Lukács Balázs
Rasztovits Antal
25 SPIKEBAITS TEAM Somoskői József
Kovács Viktor
2015. évi
IX. Pünkösdi kupa eredményei
Helyezés Csapatneve Csapattagok
neve
Fogás
(kg)
Darab
Ponty/Amur
Átlagsúly
kg

A. szektor
1. CSAK A CSUKA Földi Péter
Cseh Márton
221,97 120/0 1,85
2. CSAK A PONTY TEAM Zsidai Dávid
Zsidai Zsolt
187,25 95/1 1,95
3. CSENGŐ FISHING Sipeki Péter
Szabó Géza
166,48 85/0 1,96
4. JESO TEAM Pünkösdi Sándor
Megyeri Zoltán
99,92 52/0 1,92
5. KENGYEL TEAM Szarvas Tamás
Almási Gergő
53,79 28/0 1,92
Az A. szektor összfogása: 729,41 380/1 1,91

B. szektor
1. STRAPEH Deák Norbert
Dorcsák Péter
164,63 77/1 2,11
2. TENGERI FARKASOK Szeles Zsolt
Szilágyi Szabolcs
79,57 22/0 3,62
3. GIPSY CARP Radics Mátyás
Radics Mátyásné
60,19 34/0 1,77
4. SPIKEBAITS TEAM Karnis Roland
Mede Attila
35,97 17/0 2,12
5. FANATIC FISHING TEAM Lukács Balázs
Rasztovits Antal
34,23 9/0 3,80
Az B. szektor összfogása: 374,59 159/1 2,34

C. szektor
1. DÁLI-ZÖLD KFT. Hegedűs Roland
Vandornyik Béla
103,88 38/1 2,66
2. KOCA HORGÁSZ Pál József
Horváth Norbert
70,58 35/0 2,02
3. LAPUJTŐI ÁSZOK Benedek Roland
Pintér Tamás
24,58 13/0 1,89
4. SZEDETT-VEDETT TÁRSASÁG Zsélyi Ágnes
Babják Pál
17,53 10/0 1,75
Az C. szektor összfogása: 216,57 96/1 2,23

D. szektor
1. RAPSIC TEAM Mucsina László
Koós Tamás
69,73 31/1 2,18
2. GYÓGYSZERFUTÁR Telek Bálint
Berki Csaba
50,94 24/0 2,12
3. CARP SEEKERS Tóth Tamás
Répás Roland
34,51 18/0 1,92
4. ÖREG HALÁSZOK Szilveszter Krisztián
Jeles László
16,48 5/1 2,75
5. JÓ PALÓCOK Tóth László
Stigler Krisztián
14,18 7/0 2,03
A D. szektor összfogása: 185,84 85/2 2,14

E. szektor
1. HAL-ÁSZOK Novák Csaba
Winkler Bence
157,00 42/1 3,65
2. LAZA-TEAM Lavrincz Zoltán
Lavrincz Attila
46,48 24/1 2,02
3. KÉT-SZABÓ Dr. Szabó András
Szabó Zsolt
38,78 12/0 3,23
4. TNT CARPFOOD TEAM Kiss Tamás
Tunyogi Nándor
22,54 6/0 3,76
5. HAPPY CARP BROTHERS Szalai Soma
Szalai Márk
18,14 11/0 1,65
A E. szektor összfogása: 282,94 93/2 2,98

Legnagyobb ponty: Hegedűs Roland 12,20 kg
Legnagyobb amur: Szilveszter Krisztián 5,22 kg
Az verseny összfogása: 1789,35 813/7 2,18
Oszd meg a tartalmat Facebook iwiw twitter google