Komravolgy.hu | Versenyek
Bejelentkezés
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció >>
Naptár
Közösség
Versenyek - 65 órás VI. Pünkösdi OKUMA kupa
  • Kiírás
  • Nevezési lista
  • Végeredményokuma-logo

A NÓGRÁDI VÍZÜGYI HORGÁSZEGYESÜLET

 

meghirdeti a

 

VI.  PÜNKÖSDI OKUMA KUPA

 

65 ÓRÁS

 

NYÍLT NEVEZÉSES

 

 PONTY- ÉS AMURFOGÓ CsapatVERSENY-t

 

A verseny helyszíne:            KOMRAVÖLGYI-VÍZTÁROZÓ ( Mihálygerge )

 

 

A verseny ideje:   2012.MÁJUS 25.17:00tól   MÁJUS 2810:00 –ig

 

Résztvevők:  maximum 36csapat,( vízállástól függően )csapatonként 2fő  6 szektorra osztva

           

 

Nevezési díj:               Csapatonként                 30.000,-Ft

 

Nevezni lehet:             Alkotmány úti horgászboltban ( Bódi Lajos ) személyesen, valamint a

                                 hasznosi halőrházban Holló Jánosnál (tel:30/402-0753)

              a nevezési díj egyidejű befizetése mellett

              információ telefonon:  32/789-681

 

 

Értékelés:        Fogott összsúly alapján (azonos súlynál a több fogott darab nyer)

 

 

Díjazás:          Szektor I.helyezett csapatok ( 2-2 )

                     Legnagyobb kifogott ponty (1 )

                     Legnagyobb kifogott amur (1 )

 

 

 

    Nyílt nevezés:      2012. február 13- telítődésig, legfeljebb május 12-ig        

 

 

 

A VERSENY NEVEZÉSI RENDJE, HELYSZÍNE, SORSOLÁS:

 

·         Minden csapat 2 főből áll, korra és nemre való tekintet nélkül.

·         A nevezés csak a nevezési díj, jelentkezéssel egyidejű befizetése esetén érvényes

·         A verseny helyszíne a Nógrádi Vízügyi HE. Kezelésében lévő Komravölgyi Víztározó

·         A tározón belüli horgászhelyek kialakítása a nevezés lezárásáig összegyűjtött információk alapján a verseny szervezőinek hatásköre. A horgászhelyek szakaszainak kijelölése (mely az időjárási viszonyoktól függően megváltozhat) a nyílt nevezési határidő lezárásáig megtörténik. A verseny tervezett szakasza a műút felőli oldal a befolyótól a gátig, szükség esetén a pilinyi spicc, és a pilinyi öböl egy szakasza.

·         A nem versenyző horgászok május 25-én 1400 órától május 28-án 1200 óráig csak a tározó túlsó oldalán, a gáttól a „gergi öböl”-ig horgászhatnak.

·         A csapatok a nevezés sorrendjében számot húznak, mely a továbbiakban a szektor- és helyválasztás sorszáma lesz.

·         A csapatok ezt követően a sorszámok alapján, növekvő sorrendben szektort és horgászhelyet választanak.

·         A korai kezdési időpontra tekintettel elegendő a csapat egyik tagjának jelenléte a sorsoláson.
 

A PÜNKÖSDI KUPA VERSENYSZABÁLYAI:

 

·         A verseny kezdetét és a befejezést is kettő dudaszó jelzi.

·         A verseny ideje alatt csapatonként 4 horgászbot egyidejű használata engedélyezett, botonként 1-1 egyágú horoggal. Horgászni fenekező, úszós, vagy feeder módszerrel lehet. A horgászhelyen bármennyi horgászkészség előkészítve, felcsalizva tárolható, de nem közvetlenül a vízparton.

·         A verseny ideje alatt külső segítség igénybevétele TILOS! Horgászatra csak a felkészülési idő alatt a horgászhelyre bevitt felszerelés és csali használható. Ennek kiegészítése, vagy pótlása a verseny ideje alatt nem megengedett.

·         Etetés a verseny ideje alatt végig engedélyezett. A verseny ideje alatt bármilyen etetőanyag (csonti, giliszta, szemes takarmány, etető keverék, bojli, stb.) használható az ésszerűség és a környezetvédelmi normák figyelembe vételével. Az etetőanyag vízbe juttatása történhet bedobással (kézzel, etető rakétával, dobócsővel) , belövéssel (csúzli, parittya), csónak és etetőhajó használata - így a behordás is - TILOS!

·         Minden csapatnak rendelkeznie kell 2 db keretes haltartóval(pontyzsákkal), 2 db merítő szákkal, pontymatraccal, vagy vastag műanyag fóliával és fertőtlenítő szerrel a kifogott halak védelme érdekében. A verseny időtartama alatt ezeket szakszerűen használni kötelesek!

·         A versenybe minden kifogott, és a mérlegelésig élve tartott ponty és amur mérettől függetlenül beleszámít, más egyéb hal nem. Egyéb hal megtartása azonnali kizárással jár!

·        A kifogott halakkal a lehető legkíméletesebb módon kell bánni. A mélyen akadt, vagy nehezen kiszabadítható horgot a halak kímélése érdekében erőszakkal kiszabadítani TILOS! Ilyen esetben a horogelőkét a lehető legrövidebbre el kell vágni! A megmerített halakat a  pontymatracra (fóliára) kell fektetni, majd a horogszabadítást és fertőtlenítést követően azonnal a haltartóba kell helyezni.  

A kifogott, bármilyen hallal történő durva bánásmód a csapat azonnali kizárását vonja maga után!
 

·         A végeredménybe minden, a verseny lezárását jelző dudaszó megszólalásáiga haltartóba helyezett ponty, vagy amur beleszámít. A lezárást jelző dudaszó elhangzását követően a megakasztott, vagy éppen kimerített halat azonnal vissza kell engedni a vízbe, az mérlegelésre nem kerülhet.

·         Mérlegelés a fogások függvényében, de minden nap legalább reggel, napközben 1 alkalommal és este lesz. A mérlegelést követően – a félreértések elkerülése végett – valamennyi kifogott halat azonnal vissza kell engedni a vízbe. Az elpusztult, vagy úszásra képtelen hal(ak) súlyát a mérlegelés eredményéből dupla súllyal kell levonni.

·         A mérlegelés eredményét a szomszédos csapat egyik tagja hitelesítheti!

·         Horgászni csak a kijelölt szektoron belül lehet. A szomszédos szektorokban horgászók zavarása           ( keresztbe dobálás, hangoskodás, stb ) TILOS! Amennyiben a megakasztott hal a fárasztás során a szomszédos szektorba átúszik, a fárasztás tovább folytatható, deszákolni csak saját szektoron belül szabad.

·         Sátor felállítása a verseny idejére, a kisorsolt horgászhely határain belül, a parttól minimum 5 méter távolságban engedélyezett. Ugyancsak engedélyezett a verseny időtartamára egyéb naptól, esőtől védő szerkezet ( sörsátor, napernyő, ponyvasátor) felállítása is.

·         Étkezéshez zárt grillező, gázfőző használata engedélyezett, azonban
 

SZABADTŰZ RAKÁSA TILOS!
 

·         A nevezési díj minden csapat számára magában foglal 2-2 flakon ásványvizet. Ugyancsak tartalmaz a szombati vasárnapi és hétfői versenynapra fejenként 1-1 adag hideg-csomagot, 1-1 adag meleg ételt,, a verseny végére pedig minden induló részére egy-egy adag kiadós ebédet. Az élelem kiosztásának időpontját dudaszó jelzi. A verseny ideje alatt látogató fogadása – a versenyszabályok betartása mellett – megengedett.

·         Azért, hogy a legkevesebb szemét keletkezzen, mindenkin hozzon magával egy-egy ételhordó szettet, amiben az ételadagját megkaphatja!

·         A kijelölt horgászhelyet a verseny ideje alatt csak a természetes szükségletek végzésének időtartamára, ill. élelem kiosztásának idejére lehet elhagyni, de a csapat egy tagjának mindig a számukra kisorsolt horgászhelyen kell maradnia.

·         A verseny teljes időtartama alatt büfé működik a Juhász-háznál.

·       A verseny teljes időtartama alatt versenyiroda működik a Juhász-házban. Ide érkeznek be a fogási eredmények, esetleges panaszok, kifogások, egyéb bejelentések. Ugyancsak itt lehet rendkívüli esetben segítséget kérni ( orvosi ellátást igénylő sérülés, nagy méretű /10 kg feletti/, vagy nagyobb mennyiségű /30 kg feletti/ fogás, stb.)                                              

·         A verseny ideje alatt a keletkezett szemetet az erre a célra átadott szemetes zsákba kell helyezni, majd azt a verseny végeztével a nagy szemétgyűjtő konténerbe kell bedobni. A horgászhelyen szemetelni, szemetet otthagyni TILOS!

·         A verseny ideje alatt keletkezett szemetet mindenki köteles magával vinni!

·         A versenyen résztvevők a verseny ideje alatt 3 kiépített WC-t használhatnak (a Juhász-háznál, a cseresnél, ill. a „Pilinyi-spiccen”). Megkérünk minden résztvevőt, hogy a környező erdőt ilyen célra ne használják.

·         A horgászhelyeket az éjszakai horgászat időtartamára jól látható módon meg kell világítani (egy szál gyertya nem megvilágítás ).

·         Felhívjuk minden versenyző és látogató figyelmét a kulturált viselkedés íratlan szabályainak betartására. Az ezeket megszegő csapat a további versenyzésből kizárható!

·         A verseny időtartama alatt az aktuális eredmények a Juhász-ház falán megtekinthetőek, ill. a technikai lehetőségek függvényében az egyesület honlapján rendszeresen frissítésre kerülnek.

 

 


A versenyszabályokat megsértő horgászt, és csapatát a verseny döntnöke a további

versenyzésből kizárja!

 

A verseny lebonyolítása:

 

-Gyülekező, regisztráció, eligazítás május 25.                        13:00-ig

-Sorszámhúzás (köszöntő ital)                                             13:00-tól 13:30-ig
- Horgászhely kiválasztása                                                    13:30-tól 14:00-ig
 

-Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre                  14:00-tól

-Etetés kezdete  (egy dudaszó)                                             16:00-tól

 

-Verseny kezdete  (kettő dudaszó)                                        17:00

-Verseny zárása                                              május28.      10:00

-Ezt követően ebéd, eredményhirdetés, díjátadás        ( kb.12:00 óra körül)

 

 

 

          Kérjük mindazon sporttársakat, akik a rendezvény színvonalának emeléséhez hozzá kívánnak járulni, felajánlásukat a HE Elnökénél tegyék meg. ( tel.: 32 / 789-681 )

 

 

 

A HE Vezetősége minden résztvevőnek eredményes versenyzést  kíván!

 

 

 

 

 

Salgótarján, 2012. február 12.

 

 

 

 

 

Sporttársi üdvözlettel:

 NVHE vezetősége

 

 

 

2012. évi 
65 órás VI. Pünkösdi OKUMA Kupa nevezési lista
Sorszám Csapat neve Csapattagok neve
1

RABSIC TEAM

Mucsina László
Koós Tamás
2

HP TEAM

Kaposvári Attila
Várszegi Péter
3

OLIVÉR TEAM

Kaposvári Bence
Rádi Martin
4

MÁTRA CARP TEAM

Csampa György
Stoszek László
5

VADKAN TEAM

Muhi Csaba
Batta László
6 KEZDŐ TEAM Szecskó Roland
Faragona László
7

CSAK A CSUKA

Földi Péter
Cseh Márton
8 "D-G" CARP TEAM Hurai Krisztián
Kiss Dezső
9 HAL-ÁSZOK Novák Csaba
Winkler Bence
10 LAZA CSAPAT Lavrincz Zoltán
Lavrincz Attila
11 CSENGŐ FISHING

Sipeki Péter
Szabó Géza

12 GYÓGYSZERFUTÁR Telek Bálint
Berki Csaba
13 FAKUKAC TEAM Varga Gábor
Ládeczki Attila
14
STRAPEH TEAM
Dorcsák Péter
Deák Norbert
15
KOCA HORGÁSZOK
Horváth Norbert
Pál József
16 HE-TA TEAM Kalmár Zsolt
Hegedűs Roland
17 TÓTH-ATYAFIAK Répás Roland
Tóth László
18 FOX & LIPI Lipták Zoltán
Takaró Géza
19 AMUR LAMOUR Szalai László
Szalai Soma
20 GUBÁN TEAM TEAM Adorján Szilárd
Kocsis László
21 TŰZOLTÓK Vadas Tamás
Juhász László
22 GIPSY CARP Huszár Viktor
Radics Mátyás
23 JESO TEAM Megyeri Zoltán
Pünkösdi Sándor
24 KÉT SZAKÁLL Babiák Pál
Gyuriska Sándor
25 LAPUJTŐI ÁSZOK Benedek Roland
Pintér Tamás
26 HAL-RABLÓK TEAM

Baranyi Ernő
Krasznai Zsolt

27 Carp-e Diem Team

Holecz Edvárd
Holecz Krisztián

28 NOR-TEAM

Balázs Gábor
Horváth Attila

29 JUDO-TEAM

Megyeri László
Zachar Juraj

30 Bojlistavak.hu

Sztremi Norbert
Tóth Péter

 
2012. évi
65 órás VI. Pünkösdi OKUMA kupa eredményei
Helyezés Csapatneve
#Horgászhely száma
Csapattagok
neve
Fogás
(kg)
Darab
Ponty/Amur
Átlagsúly
kg

I. szektor
1. LAZA CSAPAT # 2 Lavrincz Zoltán
Lavrincz Attila
68,43 35/0 1,95
2. KEZDŐ TEAM # 1 Szecskó Roland
Faragona László
63,89 39/1 1,59
3. TÓTH-ATYAFIAK # 6 Répás Roland
Tóth László
59,62 42/0 1,41
4. VADKAN TEAM # 4 Muhi Csaba
Batta László
53,62 5/0 10,72
5. OLIVÉR TEAM # 5 Kaposvári Bence
Rádi Martin
41,08 20/0 2,05
6. STRAPEH TEAM # 3 Dorcsák Péter
Deák Norbert
36,6 20/0 1,83
Az I. szektor összfogása: 323,24 161/1 1,99

II. szektor
1. LAPUJTŐI ÁSZOK # 12 Benedek Roland
Pintér Tamás
116,71 58/3 1,91
2. TŰZOLTÓK # 8 Vadas Tamás
Juhász László
89,04 55/2 1,56
3. GYÓGYSZERFUTÁR # 11 Telek Bálint
Berki Csaba
54,53 27/0 2,01
4. HAL-RABLÓK TEAM # 7 Baranyi Ernő
Krasznai Zsolt
53,43 37/1 1,40
5. "D-G" CARP TEAM # 9 Hurai Krisztián
Kiss Dezső
33,19 9/0 3,68
6. Bojlistavak.hu # 10 Sztremi Norbert
Tóth Péter
10,52 7/0 1,50
Az II. szektor összfogása: 357,42 193/6 1,79

III. szektor
1. FOX & LIPI # 18 Lipták Zoltán
Takaró Géza
121,87 78/0 1,56
2. HAL-ÁSZOK # 13 Novák Csaba
Winkler Bence
89,05 47/0 1,89
3. Carp-e Diem Team # 16 Holecz Edvárd
Holecz Krisztián
71,73 49/0 1,46
4. HE-TA TEAM # 14 Kalmár Zsolt
Hegedűs Roland
58,52 35/0 1,67
5. GIPSY CARP # 17 Huszár Viktor
Radics Mátyás
37,62 26/0 1,44
6. KOCA HORGÁSZOK # 15 Horváth Norbert
Pál József
29,37 21/0 1,39
Az III. szektor összfogása: 408,16 256/0 1,59

IV. szektor
1. CSENGŐ FISHING # 19 Sipeki Péter
Szabó Géza
71,9 43/1 1,63
2. MÁTRA CARP TEAM # 24 Csampa György
Stoszek László
69,59 37/1 1,83
3. GUBÁN TEAM TEAM # 22 Adorján Szilárd
Kocsis László
59,04 33/1 1,73
4. HP TEAM # 21 Kaposvári Attila
Várszegi Péter
54,37 32/3 1,55
5. FAKUKAC TEAM # 23 Varga Gábor
Ládeczki Attila
38,75 24/1 1,55
6. JESO TEAM # 20 Megyeri Zoltán
Pünkösdi Sándor
29,76 21/2 1,29
Az IV. szektor összfogása: 323,41 190/9 1,62

V. szektor
1. RABSIC TEAM # 26 Mucsina László
Koós Tamás
156,72 89/0 1,76
2. AMUR LAMOUR # 27 Szalai László
Szalai Soma
131,7 74/2 1,73
3. CSAK A CSUKA # 28 Földi Péter
Cseh Márton
107,34 73/2 1,43
4. KÉT SZAKÁLL # 25 Babiák Pál
Gyuriska Sándor
46,64 23/0 2,02
5. NOR-TEAM # 29 Balázs Gábor
Horváth Attila
39,92 24/0 1,66
6. JUDO-TEAM # 30 Megyeri László
Zachar Juraj
36,35 29/0 1,25
Az V. szektor összfogása: 518,67 312/4 1,64

Legnagyobb ponty: Kaposvári Bence 14,20 kg
Legnagyobb amur: Pintér Tamás 5,96 kg
Az verseny összfogása: 1930,9 1112/20 1,70
Oszd meg a tartalmat Facebook iwiw twitter google