Komravolgy.hu | Versenyek
Bejelentkezés
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció >>
Naptár
Közösség
Versenyek - VII. Pünkösdi OKUMA kupa
  • Kiírás
  • Nevezési lista
  • Végeredményokuma-logo

A NÓGRÁDI VÍZÜGYI HORGÁSZEGYESÜLET

 

meghirdeti a

 

VII.  PÜNKÖSDI OKUMA KUPA

 

 

NYÍLT NEVEZÉSES

 

 PONTY- ÉS AMURFOGÓ CsapatVERSENY-t

 

A FISH KFT. támogatásával

 

A verseny helyszíne:            KOMRAVÖLGYI-VÍZTÁROZÓ ( Mihálygerge )

 

 

A verseny ideje:   2013.MÁJUS 17.12:00tól   MÁJUS 2010:00 –ig

 

Résztvevők:  maximum 27csapat,( vízállástól függően )csapatonként 2fő  6 szektorra osztva

           

 

Nevezési díj:               Csapatonként                 30.000,-Ft

 

Nevezni lehet:             Alkotmány úti horgászboltban ( Bódi Lajos ) személyesen, valamint a

                                 hasznosi halőrházban Holló Jánosnál (tel:30/402-0753)

              a nevezési díj egyidejű befizetése mellett

              információ telefonon:  32/789-681

 

 

Értékelés:        Fogott összsúly alapján (azonos súlynál a több fogott darab nyer)

 

 

Díjazás:          Szektor I.-II. helyezett csapatok ( 2-2 )

                     Legnagyobb kifogott ponty (1 )

                     Legnagyobb kifogott amur (1 )

 

 

 

    Nyílt nevezés:      2013. február 01- telítődésig, legfeljebb május 11-ig        

 

 

 

A VERSENY NEVEZÉSI RENDJE, HELYSZÍNE, SORSOLÁS:

 

·         Minden csapat 2 főből áll, korra és nemre való tekintet nélkül.

·         A nevezés csak a nevezési díj, jelentkezéssel egyidejű befizetése esetén érvényes

·         A verseny helyszíne a Nógrádi Vízügyi HE. Kezelésében lévő Komravölgyi Víztározó

·         A tározón belüli horgászhelyek kialakítása a nevezés lezárásáig összegyűjtött információk alapján a verseny szervezőinek hatásköre. A horgászhelyek szakaszainak kijelölése (mely az időjárási viszonyoktól függően megváltozhat) a nyílt nevezési határidő lezárásáig megtörténik. A verseny tervezett szakasza a műút felőli oldal a befolyótól a gátig, szükség esetén a pilinyi spicc, és a pilinyi öböl egy szakasza.

·         A nem versenyző horgászok május 17-én 1000 órától május 20-án 1200 óráig csak a tározó túlsó oldalán, a gáttól a „gergi öböl”-ig horgászhatnak.

·         A csapatok a nevezés sorrendjében egy-egy számot húznak, mely a továbbiakban a szektor és a horgászhely száma lesz.

·         A korai kezdési időpontra tekintettel elegendő a csapat egyik tagjának jelenléte a sorsoláson.
 

A PÜNKÖSDI KUPA VERSENYSZABÁLYAI:

 

·         A verseny kezdetét és a befejezést is kettő dudaszó jelzi.

·         A verseny ideje alatt csapatonként 4 horgászbot egyidejű használata engedélyezett, botonként 1-1 egyágú horoggal. Horgászni fenekező, úszós, vagy feeder módszerrel lehet. A horgászhelyen bármennyi horgászkészség előkészítve, felcsalizva tárolható, de nem közvetlenül a vízparton.

·         A verseny ideje alatt külső segítség igénybevétele TILOS! Horgászatra csak a felkészülési idő alatt a horgászhelyre bevitt felszerelés és csali használható. Ennek kiegészítése, vagy pótlása a verseny ideje alatt nem megengedett.

·         Etetés a verseny ideje alatt végig engedélyezett. A verseny ideje alatt bármilyen etetőanyag (csonti, giliszta, szemes takarmány, etető keverék, bojli, stb.) használható az ésszerűség és a környezetvédelmi normák figyelembe vételével. Az etetőanyag vízbe juttatása történhet bedobással (kézzel, etető rakétával, dobócsővel) , belövéssel (csúzli, parittya), csónak és etetőhajó használata - így a behordás is - TILOS!

·         Minden csapatnak rendelkeznie kell 2 db keretes haltartóval(pontyzsákokkal), 2 db merítő szákkal,
2 db pontymatraccal,
vagy vastag műanyag fóliával és fertőtlenítő szerrel a kifogott halak védelme érdekében. A verseny időtartama alatt ezeket szakszerűen használni kötelesek!

·         A versenybe minden kifogott, és a mérlegelésig élve tartott ponty és amur mérettől függetlenül beleszámít, más egyéb hal nem. Egyéb hal megtartása azonnali kizárással jár!

·          A kifogott halakkal a lehető legkíméletesebb módon kell bánni. A mélyen akadt, vagy nehezen kiszabadítható horgot a halak kímélése érdekében erőszakkal kiszabadítani TILOS! Ilyen esetben a horogelőkét a lehető legrövidebbre el kell vágni! A megmerített halakatpontymatracra (fóliára) kell fektetni, majd a horogszabadítást és fertőtlenítést követően azonnal a haltartóba kell helyezni.
 

·      
A kifogott, bármilyen hallal történő durva bánásmód a csapat azonnali kizárását vonja maga után!
 

 

·         A végeredménybe minden, a verseny lezárását jelző dudaszó megszólalásáiga haltartóba helyezett ponty, vagy amur beleszámít. A lezárást jelző dudaszó elhangzását követően a megakasztott, vagy éppen kimerített halat azonnal vissza kell engedni a vízbe, az mérlegelésre nem kerülhet.

·         Mérlegelés a fogások függvényében, de minden nap legalább reggel, napközben 1 alkalommal és este lesz. A mérlegelést követően – a félreértések elkerülése végettvalamennyi kifogott halat azonnal vissza kell engedni a vízbe. Az elpusztult, vagy úszásra képtelen hal(ak) súlya a mérlegelés eredményéből dupla súllyal kerül levonásra.

·         A mérlegelés eredményét a szomszédos csapat egyik tagja hitelesítheti!

·         Horgászni csak a kijelölt szektoron belül lehet. A szomszédos szektorokban horgászók zavarása           ( keresztbe dobálás, hangoskodás, kulturálatlan viselkedés, stb ) TILOS! Amennyiben a megakasztott hal a fárasztás során a szomszédos szektorba átúszik, a fárasztás tovább folytatható, deszákolni csak saját szektoron belül szabad.

·         Sátor felállítása a verseny idejére, a kisorsolt horgászhely határain belül, a parttól minimum 5 méter távolságban engedélyezett. Ugyancsak engedélyezett a verseny időtartamára egyéb naptól, esőtől védő szerkezet ( sörsátor, napernyő, ponyvasátor) felállítása is.

·         Étkezéshez zárt grillező, gázfőző használata engedélyezett, azonban
 

SZABADTŰZ RAKÁSA TILOS!
 

·         A nevezési díj minden csapat számára magában foglal a szombati és vasárnapi versenynapra fejenként 1-1 adag hideg-élelmiszercsomagot, 1-1 adag meleg ételt, a verseny végére pedig minden induló részére egy-egy adag főtt debrecenit, vagy főtt kolbászt. Az élelem kiosztásának időpontját dudaszó jelzi. A verseny ideje alatt látogató fogadása – a versenyszabályok betartása mellettmegengedett.

·         Azért, hogy a legkevesebb szemét keletkezzen, mindenkin hozzon magával egy-egy ételhordó szettet, amiben az ételadagját megkaphatja!

·         A kijelölt horgászhelyet a verseny ideje alatt csak a természetes szükségletek végzésének időtartamára, ill. élelem kiosztásának idejére lehet elhagyni, de a csapat egy tagjának mindig a számukra kisorsolt horgászhelyen kell maradnia.

·         A verseny teljes időtartama alatt büfé működik a Juhász-háznál.

·         A verseny teljes időtartama alatt versenyiroda működik a Juhász-házban. Ide érkeznek be a fogási eredmények, esetleges panaszok, kifogások, egyéb bejelentések. Ugyancsak itt lehet rendkívüli esetben segítséget kérni ( orvosi ellátást igénylő sérülés, nagy méretű /10 kg feletti/, vagy nagyobb mennyiségű /30 kg feletti/ fogás, stb.)           

·         Bármilyen jellegű személyi sérülést a csapattárs haladéktalanul jelezni köteles a döntnök felé

·         A verseny ideje alatt a keletkezett szemetet az erre a célra átadott szemetes zsákba kell helyezni, majd azt a verseny végeztével a nagy szemétgyűjtő konténerbe kell bedobni. A horgászhelyen szemetelni, szemetet otthagyni TILOS!

·         A verseny ideje alatt keletkezett szemetet mindenki köteles magával vinni!

·         A versenyen résztvevők a verseny ideje alatt 3 kiépített WC-t használhatnak (a Juhász-háznál, a cseresnél, ill. a „Pilinyi-spiccen”). Megkérünk minden résztvevőt, hogy a környező erdőt ilyen célra ne használják.

·         A horgászhelyeket az éjszakai horgászat időtartamára jól látható módon, fehér fényű lámpával meg kell világítani. Aggregátor használata 08 – 20 óra között engedélyezett.

·         Felhívjuk minden versenyző és látogató figyelmét a kulturált viselkedés íratlan szabályainak betartására. Az ezeket megszegő csapat a további versenyzésből kizárható!

·         A verseny időtartama alatt az aktuális eredmények a Juhász-ház falán megtekinthetőek, ill. a technikai lehetőségek függvényében az egyesület honlapján rendszeresen frissítésre kerülnek.

·         A horgászhelyet bármelyik csapattagnak elhagyni ( a természetes szükségletek végzése és az ételosztás kivételével) csak a döntnök tudtával és beleegyezésével lehetséges, kivéve a közvetlenül szomszédos csapatokkal történő kapcsolattartást.

 


A versenyszabályokat megsértő horgászt, és csapatát a verseny döntnöke a további

versenyzésből kizárja!

 

A verseny lebonyolítása:

 

-Gyülekező, regisztráció, eligazítás május 17.                        08:00-ig

-Sorszámhúzás (köszöntő ital)                                             08:00-tól 08:30-ig
- Horgászhely kiválasztása                                                    08:30-tól 09:00-ig
 

-Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre                  09:00-tól

-Etetés kezdete  (egy dudaszó)                                             11:00-tól

 

-Verseny kezdete  (kettő dudaszó)                                        12:00

-Verseny zárása                                              május 20.      10:00

-Ezt követően ebéd, eredményhirdetés, díjátadás        ( kb.12:00 óra körül)

 

 

 

          Kérjük mindazon sporttársakat, akik a rendezvény színvonalának emeléséhez hozzá kívánnak járulni, felajánlásukat a HE Elnökénél tegyék meg. ( tel.: 32 / 789-681 )

 

 

 

A HE Vezetősége minden résztvevőnek eredményes versenyzést  kíván!

 

 

 

 

 

Salgótarján, 2013. január 21.

 

 

 

 

 

Sporttársi üdvözlettel:

 NVHE vezetősége

 

Szólj Hozzá a Fórumban!

 

okuma-logo

2013. évi 


VII. Pünkösdi OKUMA Kupa nevezési lista

Sorszám Csapat neve Csapattagok neve
1

HALRABLÓ TEAM

Krasznai Zsolt
Baranyi Ernő
2

STRAPEH

Deák Norbert
Dorcsák Péter
3

TNT CARP TEAM

Tunyogi Nándor
Kiss Tamás
4

GYÓGYSZERFUTÁR

Telek Bálint
Berki Csaba
5

CSAKACSUKA

Földi Péter
Cseh Márton
6 KOCA - HORGÁSZOK Horváth Norbert
Pál József
7

MÁSNAPOSOK

Kaposvári Bence
Zsidai Dávid
8 GIPSY CARP TEAM Radics Mátyás
Radics Mátyásné
9 FAKUKAC TEAM Varga Gábor
Ládeczki Attila
10 BIG CARP BAITS Nagy József
Baksa Tamás
11 LAZA CSAPAT

Lavrincz Attila
Lavrincz Zoltán

12 RABSIC TEAM Koós Tamás
Mucsina László
13 AMUR-LAMOUR TEAM Szalai Márk
Szalai Soma
14
KEZDŐ TEAM
Szecskó Roland
Faragona László
15
HP - TEAM
Kaposvári Attila
Várszegi Péter
16 CSENGŐ FISHING TEAM Sipeki Péter
Szabó Géza
17 JESO TEAM Megyeri Zoltán
Pünkösdi Sándor
18 CARP-EDIEM TEAM Holecz Edvárd
Holecz Krisztián
19 PONTYOZÓK TEAM Tolnai Gábor
Tóth László
20 HAL - ÁSZOK Winkler Bence
Novák Csaba
21 DÁLIZÖLD KFT. Hegedűs Roland
22 DH - CARP Kiss Dezső
Szilveszter Krisztián
23 SAKIBAU KFT. Gyuriska Sándor
Babiák Pál
24 LAPUJTŐI ÁSZOK Benedek Roland
Pintér Tamás
25 TORPEDO TEAM Ferencz Dániel
Barócsi Róbert
26 TENGERI FARKASOK Szeles Zsolt
Szilágyi Szabolcs
27 Big Carp Baits Ukrajna Paolo Fedynyshynets
Gennadíj Tuerdostup

 

Szólj Hozzá a Fórumban!

okuma-logo 2013. évi
VII. Pünkösdi OKUMA kupa eredményei
Helyezés Csapatneve
#Horgászhely száma
Csapattagok
neve
Fogás
(kg)
Darab
Ponty/Amur
Átlagsúly
kg

A. szektor
1. KOCA - HORGÁSZOK # A6 Horváth Norbert
Pál József
159,24 84/0 1,90
2. RABSIC TEAM # A9 Koós Tamás
Mucsina László
150,9 77/1 1,93
3. LAPUJTŐI ÁSZOK # A4 Benedek Roland
Pintér Tamás
116,96 52/0 2,25
4. DH - CARP # A5 Kiss Dezső
Szilveszter Krisztián
110,56 31/1 3,46
5. CSENGŐ FISHING TEAM # A8 Sipeki Péter
Szabó Géza
82,22 41/0 2,01
6. JESO TEAM # A3 Megyeri Zoltán
Pünkösdi Sándor
75,26 37/0 2,03
7. STRAPEH # A7 Deák Norbert
Dorcsák Péter
72,66 33/0 2,20
8. TNT CARP TEAM # A1 Tunyogi Nándor
Kiss Tamás
38,72 14/0 2,77
9. GIPSY CARP TEAM # A7 Radics Mátyás
Radics Mátyásné
31,62 7/0 4,52
Az A. szektor összfogása: 838,14 376/2 2,22

B. szektor
1. KEZDŐ TEAM # B2 Szecskó Roland
Faragona László
83,22 51/0 1,63
2. FAKUKAC TEAM # B3 Varga Gábor
Ládeczki Attila
82,9 55/1 1,48
3. HALRABLÓ TEAM # B1 Krasznai Zsolt
Baranyi Ernő
72,39 37/0 1,96
4. HAL - ÁSZOK # B4 Winkler Bence
Novák Csaba
70 30/0 2,33
5. DÁLI – ZÖLD KFT. # B9 Hegedűs Roland
Vandornyik Béla
69,04 39/0 1,77
6. GYÓGYSZERFUTÁR # B5 Telek Bálint
Berki Csaba
64,72 45/0 1,44
7. MÁSNAPOSOK # B6 Kaposvári Bence
Zsidai Dávid
58,7 37/1 1,54
8. AMUR-LAMOUR TEAM # B7 Szalai Márk
Szalai Soma
53,72 34/0 1,58
9. Big Carp Baits Ukrajna # B8 Paolo Fedynyshynets
Gennadíj Tuerdostup
32,7 20/0 1,64
Az B. szektor összfogása: 587,39 348/2 1,68

C. szektor
1. CSAKACSUKA # C7 Földi Péter
Cseh Márton
531,66 256/2 2.06
2. TENGERI FARKASOK # C8 Szeles Zsolt
Szilágyi Szabolcs
330,2 125/0 2.64
3. PONTYOZÓK TEAM # C2 Tolnai Gábor
Tóth László
195,1 127/0 1,54
4. BIG CARP BAITS # C6 Nagy József
Baksa Tamás
177,28 98/0 1,81
5. HP - TEAM # C5 Kaposvári Attila
Várszegi Péter
152,4 72/0 2,12
6. CARP-EDIEM TEAM # C3 Holecz Edvárd
Holecz Krisztián
150,28 71/0 2,12
7. SAKI – BAU KFT. # C9 Gyuriska Sándor
Babiák Pál
147,03 67/1 2,16
8. LAZA CSAPAT # C1 Lavrincz Attila
Lavrincz Zoltán
83,76 44/0 1,90
9. TORPEDO TEAM # C4 Ferencz Dániel
Barócsi Róbert
69 37/0 1,86
Az III. szektor összfogása: 1836,71 897/3 2,04

Legnagyobb ponty: Szilveszter Krisztián 18,96 kg
Legnagyobb amur: Szilveszter Krisztián 2,78 kg
Az verseny összfogása: 3262,24 1621/7 2,00
Oszd meg a tartalmat Facebook iwiw twitter google