Komravolgy.hu | Versenyek
Bejelentkezés
Felhasználónév
Jelszó


Regisztráció >>
Naptár
Közösség
Versenyek - XIII. Pünkösdi kupa
 • Kiírás
 • Nevezési lista
 • VégeredményA KOMRAI-HASZNOSI HORGÁSZEGYESÜLET

meghirdeti a

XIII. PÜNKÖSDI KUPA

NYÍLT NEVEZÉSES

 PONTY- ÉS AMURFOGÓ CSAPATVERSENY - t

 

A verseny helyszíne:            KOMRAVÖLGYI-VÍZTÁROZÓ (Mihálygerge)

 

A verseny ideje:   2019. JÚNIUS07.12 00– tól JÚNIUS101200–ig

 

Résztvevők:                 maximum30csapat, (vízállástól függően)csapatonként2

                                               6 szektorra osztva

           

 

Nevezési díj:               Csapatonként                 35.000,-Ft

(A nevezési díj két részletből áll: a verseny részvételi díja, és az önköltségi alapon a közösség ellátására összeadott étkezés díja. Az étkezést nem az egyesület biztosítja, hanem a részt vevők önkéntes alapon biztosítják az ellátást (főzést).

 

Nevezni lehet:             Alkotmány úti horgászboltban (Bódi Lajos) személyesen, a nevezési díj egyidejű befizetése mellett

 

Értékelés:        Fogott összsúly alapján (azonos súlynál a több fogott darab nyer)

 

 

Díjazás:          Szektor I.helyezett csapatok (2-2 fő)

                   Legnagyobb kifogott ponty (1 fő)

                   Legnagyobb kifogott amur (1 fő)

 

    Nyílt nevezés:      2019. április 01-től telítődésig, 

 

legfeljebb május 31-ig.        

 

A VERSENY NEVEZÉSI RENDJE, HELYSZÍNE, SORSOLÁS:

 

 • Minden csapat 2 főből áll, korra és nemre való tekintet nélkül.
 • A nevezés csak a nevezési díj, jelentkezéssel egyidejű befizetése esetén érvényes
 • A verseny helyszíne a Komrai Hasznosi HE. horgászati hasznosításában lévő „Komravölgyi Víztározó
 • A tározón belüli horgászhelyek kialakítása a nevezés lezárásáig összegyűjtött információk alapján a verseny szervezőinek hatásköre. A horgászhelyek szakaszainak kijelölése (mely az időjárási viszonyoktól függően megváltozhat) a nyílt nevezési határidő lezárásáig megtörténik. A verseny tervezett szakasza a műút felőli oldal a befolyótól a gátig, és  az Egyházasgergei oldal gáti szakasza az első öbölig.
 • A nem versenyző horgászok a verseny kezdeti napján 0400 órától a verseny befejező napján 1400 óráig csak a tározó túlsó oldalán, az első öböltől horgászhatnak.
 • A csapatok a nevezés sorrendjében egy-egy számot húznak, mely a továbbiakban a szektor sorszáma lesz.
 • A szektoron belüli hely újabb húzott sorszám alapján dől el.
 • A korai kezdési időpontra tekintettel elegendő a csapat egyik tagjának jelenléte a sorsoláson.

 

A PÜNKÖSDI KUPA VERSENYSZABÁLYAI:

 

 • A verseny kezdetét és a befejezést is kettő dudaszó jelzi.
 • A verseny ideje alatt csapatonként 4 horgászbot egyidejű használata engedélyezett, botonként 1-1 egyágú horoggal. Horgászni fenekező, úszós, vagy feeder módszerrel lehet. A horgászhelyen bármennyi horgászkészség előkészítve, felcsalizva tárolható, minimum öt méterre a vízszélétől.
 • A verseny ideje alatt külső segítség igénybevétele TILOS! Horgászatra csak a felkészülési idő alatt a horgászhelyre bevitt felszerelés és csali használható. Ennek kiegészítése, vagy pótlása a verseny ideje alatt nem megengedett.
 • Etetés a verseny ideje alatt végig engedélyezett. A verseny ideje alatt bármilyen etetőanyag (csonti, giliszta, szemes takarmány, etető keverék, bojli, stb.) használható az ésszerűség és a környezetvédelmi normák figyelembe vételével. Az etetésnél a dobócső, a csúzli, a rakéta, a parittya és a katapult használata, valamint minden tisztán fizikai erőn és ügyességen alapuló egyéb módszer engedélyezett; ugyanakkor minden sűrített levegővel, gázzal vagy elektromos árammal működő eszköz használata tilos.
 • Minden csapatnak rendelkeznie kell 2 db - legalább 2m hosszú-keretes haltartóval(pontyzsákokkal),
  2 db merítő szákkal, 2 db pontymatraccal és fertőtlenítő szerrel
  a kifogott halak védelme érdekében. A verseny időtartama alatt ezeket szakszerűen használni kötelesek!
 • A versenybe minden kifogott, és a mérlegelésig élve tartott ponty és amur mérettől függetlenül beleszámít, más egyéb hal nem. Egyéb hal megtartása azonnali kizárással jár!
 •  A kifogott halakkal a lehető legkíméletesebb módon kell bánni. A mélyen akadt, vagy nehezen kiszabadítható horgot a halak kímélése érdekében erőszakkal kiszabadítani TILOS! Ilyen esetben a horogelőkét a lehető legrövidebbre el kell vágni! A megmerített halakat a vizes pontymatracra kell fektetni, majd a horogszabadítást és fertőtlenítést követően azonnal a haltartóba kell helyezni.


 


A kifogott, bármilyen hallal történő durva bánásmód a csapat azonnali kizárását vonja maga után!
 

 

 • A végeredménybe minden, a verseny lezárását jelző dudaszó megszólalásáiga haltartóba helyezett ponty, és amur beleszámít. A lezárást jelző dudaszó elhangzását követően a megakasztott, vagy éppen kimerített halat azonnal vissza kell engedni a vízbe, az mérlegelésre nem kerülhet.
 • Mérlegelés a fogások függvényében, de minden nap legalább reggel, napközben 1 alkalommal és este történik. A mérlegelést követően – a félreértések elkerülése végett – valamennyi kifogott halat a versenyzőknek azonnal vissza kell engedni a vízbe. Az elpusztult, vagy úszásra képtelen hal(ak) súlya a mérlegelés eredményéből dupla súllyal kerül levonásra.
 • A mérlegelés eredményét a szomszédos csapat egyik tagja ellenőrizheti és hitelesítheti!
 • Horgászni csak a kijelölt szektoron belül lehet.  Amennyiben a megakasztott hal a fárasztás során a szomszédos szektorba átúszik, a fárasztás tovább folytatható, deszákolni csak saját szektoron belül szabad.
 • A SZOMSZÉDOS SZEKTOROKBAN HORGÁSZÓK ZAVARÁSA (KERESZTBE DOBÁLÁS, HANGOSKODÁS, KULTURÁLATLAN VISELKEDÉS STB) TILOS!
 • Sátor felállítása a verseny idejére, a kisorsolt horgászhely határain belül, a vízparttól minimum 5 méter távolságban engedélyezett. Ugyancsak engedélyezett a verseny időtartamára egyéb naptól, esőtől védő szerkezet (sörsátor, napernyő, ponyvasátor) felállítása is.
 • Étkezéshez zárt grillező, gázfőző használata engedélyezett, azonban


 

SZABADTŰZ RAKÁSA TILOS!
 

 • A nevezési díj minden csapat számára magában foglal a pénteki versenynapra fejenként 1-1 adag hideg-élelmiszercsomagot, szombati és vasárnapi versenynapra 1-1 adag meleg ételt, a verseny végére pedig minden induló részére egy-egy adag főtt debrecenit, vagy főtt kolbászt. Az élelem kiosztásának időpontját dudaszó jelzi. A verseny ideje alatt látogató fogadása – a versenyszabályok betartása mellett – megengedett.
 • Azért, hogy a legkevesebb szemét keletkezzen, mindenki hozzon magával egy-egy ételhordó szettet, amiben az ételadagját megkaphatja!
 • A kijelölt horgászhelyet a verseny ideje alatt csak a természetes szükségletek végzésének időtartamára, ill. élelem kiosztásának idejére lehet elhagyni, de a csapat egy tagjának mindig a számukra kisorsolt horgászhelyen kell maradnia.
 • A verseny teljes időtartama alatt versenyiroda működik a Juhász-házban. Ide érkeznek be a fogási eredmények, esetleges panaszok, kifogások, egyéb bejelentések. Ugyancsak itt lehet rendkívüli esetben segítséget kérni (orvosi ellátást igénylő sérülés, nagyméretű /10 kg feletti/, vagy nagyobb mennyiségű /30 kg feletti/ fogás, stb.)
 • A verseny ideje alatt a Juhász-háznál kizárólag a szervező személyzet horgászhat, szabadidejében (a versenyzők minden nemű zavarása nélkül), az akkorra érvényes horgászati időn belül.
 • Bármilyen jellegű személyi sérülést a csapattárs haladéktalanul jelezni köteles a döntnök felé
 • A verseny ideje alatt a keletkezett szemetet az erre a célra átadott szemetes zsákba kell helyezni. A horgászhelyen szemetelni, szemetet otthagyni TILOS!
 • A verseny ideje alatt keletkezett szemetet mindenki köteles magával elvinni!
 • A versenyen résztvevők a verseny ideje alatt 3 kiépített WC-t használhatnak (a Juhász-háznál, a cseresnél, ill. a „Pilinyi-spiccen”). Megkérünk minden résztvevőt, hogy a környező erdőt ilyen célra ne használják.
 • A horgászhelyeket az éjszakai horgászat időtartamára jól látható módon, fehér fényű lámpával meg kell világítani.
 • Felhívjuk minden versenyző és látogató figyelmét a kulturált viselkedés íratlan szabályainak betartására. Az ezeket megszegő csapat a további versenyzésből kizárható!
 • A verseny időtartama alatt az aktuális eredmények a Juhász-ház falán megtekinthetőek, ill. a technikai lehetőségek függvényében az egyesület honlapján rendszeresen frissítésre kerülnek.
 • A horgászhelyet bármelyik csapattagnak elhagyni (a természetes szükségletek végzése és az ételosztás kivételével) csak a döntnök tudtával és beleegyezésével lehetséges, kivéve a közvetlenül szomszédos csapatokkal történő kapcsolattartást.

 

A verseny teljes időtartama alatt az országos horgászrend és helyi horgászrend rendelkezései érvényesek azzal a kiegészítéssel, hogy a kifogott halak a mérlegelésig – kíméletes bánásmód mellett – a haltartó eszközökben eltarthatóak


A versenyszabályokat megsértő horgászt és csapatát a verseny döntnöke a további

versenyzésből kizárja!

 

 

 

 

 

 

 

A verseny lebonyolítása:

 

 

-Gyülekező, regisztráció                  június 07.      0800-ig

-Sorszámhúzás, eligazítás                                           0800-tól 0830-ig
- Horgászhelyek kisorsolása                                        0830-tól 0900-ig
 

-Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre    0900-tól

-Etetés kezdete  (egy dudaszó)                                    1100-tól

 

-Verseny kezdete  (kettő dudaszó)  június 07.     1200

-Verseny zárása    (kettő dudaszó)  június 10.     1200

-Ezt követően ebéd, eredményhirdetés, díjátadás        (1400 óra körül)

 

 

 

Kérjük mindazon sporttársakat, akik a rendezvény színvonalának emeléséhez hozzá kívánnak járulni, felajánlásukat a HE Elnökénél tegyék meg. (tel.: 32 / 789-681)

 

 

 

A HE Vezetősége minden nevezőnek eredményes versenyzést kíván!

 

 

Salgótarján, 2019. március 20.

 

 

 

 

 

                                                                                                           Sporttársi üdvözlettel:

 

                                                                                                                      KHHE Elnöksége

 

2019. évi 


XIII. Pünkösdi Kupa nevezési lista

Sorszám Csapat neve Csapattagok neve
1

JESO TEAM

Megyeri Zoltán
Nagy Róbert
2

ROTA TEAM

Tóth Tamás
-
3

LAZA TEAM

Lavricz Attila
Lavrincz Zoltán
4

BROTHER BAIT TEAM

Szalai Soma
Szalai Márk
5 KARMA TEAM Karnis Roland
Mede Attila
6

REZGŐ SPICCES CSAJOK

Zsélyi Ágnes
Godó Kitti
7 TENGERI FARKASOK SZILÁGYI SZABOLCS
SZELES ZSOLT
8 SZABÓ FISCHING TEAM Szabó Géza
Szabó Ádám
9 CSAK A CSUKA Földi Péter
Cseh Márton
10 CSIKÓHAL TEAM

Ládeczki Attila
Opolcsik Iván

11 HASZNOS TEAM Alapi Ákos
Geczko Gábor
12 BUKSI TEAM Ákosfalvi Zoltán
Lipták Alex
13 BAUMIT TEAM Kátai Zoltán
Nagy János
14 DALI ZÖLD Hegedűs Roland
Vandornyik Béla
15 ????? Novák Csaba
Béres Krisztián
16 GYÓGYSZERFUTÁR Telek Bálint
Berki Csaba
17 KA-CSO CARP TEAM Romhányi István
Antal Krisztián
18 STRAPECH Dorcsák Péter
Deák Norbert
19 LAPUJTŐI BETYÁROK Kapás Roland
Majer Gábor
20 MCT FISCHING TEAM Krizsanyik Csaba
Bakos Balázs
21 GYURISKA TEAM Gyuriska Tamás
Gyuriska Sándor
22 GYÖNGYHALÁSZ TEAM SZARVAS TAMÁS
TAKÁCS JÁNOS
23 KUN TEAM Kun István
-
24 ???? Sári Csaba
Domokos Csaba
25 CARP HUNTERS Smirer István
Bonivárt László
26 LACIK TEAM Jeles László
Tahu László
27 TOP MASHIN Hetei Martin Péter
Kiss Péter
28 KARANCSALJA FISCHIG TEAM Menczel Richárd
Kovács Ferenc
29 GH CARP Hurai Krisztián
Szilveszter Krisztián
30 POJÁCÁK CARP TEAM Tunyogi Nándor
Kiss Tamás
2019. évi
XIII. Pünkösdi kupa eredményei
Helyezés Csapatneve Csapattagok
neve
Fogás
(kg)
Darab
Ponty/Amur
Átlagsúly
kg

A. szektor
1. LAZA TEAM # A3 Lavrincz Attila
Lavrincz Zoltán
126,68 54/0 2,35
2. GYÓGYSZERFUTÁR # A5 Telek Bálint
Berki Csaba
95,95 23/1 4,00
3. KARANCSALJA FISCHING TEAM # A1 Menczel Richárd
Kovács Ferenc
15,07 2/0 7,54
4. RAPID CARP # A2 Kun István
Kiss Norbert
0 0/0 0
5. TOP MASHIN # A4 Hetei Martin Péter
Kiss Péter
0 0/0 0
Az A. szektor összfogása: 237,7 79/1 2,97

B. szektor
1. LAPUJTŐI BETYÁROK # B1 Majer Gábor
Kapás Roland
58,8 12/0 4,90
2. POJÁCÁK CARP TEAM # B2 Tunyogi Nándor
Kiss Tamás
30,08 3/0 10,03
3. CSAK A CSUKA # B5 Cseh Márton
Földi Péter
25,76 11/0 2,34
4. VANASZENÖVÉJ # B4 Sári Csaba
Domokos Csaba
12,92 2/0 6,46
5. GYÖNGYHALÁSZ TEAM # B3 Szarvas Tamás
Takács János
5,39 2/0 2,70
Az B. szektor összfogása: 132,95 30/0 4,43

C. szektor
1. BROTHER BAIT TEAM # C1 Szalai Soma
Szalai Márk
66,52 28/1 2,29
2. TENGERI FARKASOK # C4 Szekes Zsolt
Szilágyi Szabolcs
42,34 11/0 3,85
3. DALI ZÖLD # C5 Hegedűs Roland
Vandornyik Béla
28,44 4/0 7,11
4. BUKSI TEAM # C2 Ákosfalvi Zoltán
Lipták Alex
17,5 3/0 5,83
5. GH CARP # C3 Hurai Krisztián
Szilveszter Krisztián
6,98 3/0 2,33
Az C. szektor összfogása: 161,78 49/1 3,24

D. szektor
1. STRAPECH # D2 Dorcsák Péter
Deák Norbert
103,97 53/0 1,96
2. CSIKÓHAL TEAM # D4 Ládeczki Attila
Opolcsik Iván
63,62 22/0 2,89
3. MCT FISCHING TEAM # D3 Krizsanyik Csaba
Bakos Balázs
38,15 19/0 2,01
4. LACIK TEAM # D5 Jeles László
Tahu László
30,54 13/0 2,35
5. KA-CSO CARP TEAM # D1 Romhányi István
Antal Krisztián
3,64 2/0 1,82
Az D. szektor összfogása: 239,92 109/0 2,20

E. szektor
1. KARMA TEAM # E5 Karnis Roland
Mede Attila
202,21 93/1 2,15
2. HAL-LAK CARP TEAM # E1 Béres Krisztián
Novák Csaba
156,81 21/0 7,47
3. HASZNOS TEAM # E2 Alapi Ákos
Geczko Gábor
64,41 28/0 2,30
4. REZGŐ SPICCES CSAJOK # E3 Zsélyi Ágnes
Godó Kitti
36,01 21/0 1,71
5. GYURISKA TEAM # E4 Gyuriska Tamás
Gyuriska Sándor
14,75 5/0 2,95
Az E. szektor összfogása: 474,19 168/1 2,81

F. szektor
1. CARP HUNTERS # F5 Smirer István
Bonivárt László
285,6 128/0 2,23
2. BAUMIT TEAM # F1 Kátai Zoltán
Nagy János
280,03 135/1 2,06
3. ROTA TEAM # F1 Tóth Tamás
 
262,76 137/3 1,88
4. JESO TEAM # F4 Megyeri Zoltán
Nagy Róbert
172,54 88/1 1,94
5. SZABÓ FISCHING TEAM # F2 Szabó Géza
Szabó Ádám
30,1 16/0 1,88
Az F. szektor összfogása: 1031,03 504 /5 2,03

Legnagyobb ponty: Béres Krisztián 12,68 kg
Legnagyobb amur: Kátai Zoltán 5,02 kg
Az verseny összfogása: 2277,57 939 /8 2,41
Oszd meg a tartalmat Facebook iwiw twitter google